Exante | Verzorgingsgebied bushaltes in 5 handige stappen - Exante

Verzorgingsgebied bushaltes in 5 handige stappen

Exante gebruikt het geografisch informatiesysteem om snelle analyses te maken. Hiermee verbind en visualiseer je jouw data in enkelen minuten om te komen tot nieuwe inzichten. Door het combineren van meerdere databronnen wordt het verzorgingsgebied van de bushaltes zichtbaar.

Hieronder staan 5 stappen om de individuele data om te zetten tot bruikbare kaarten.

  1. Importeer bushalte locaties

Met open data worden bushaltes in de viewer geladen, nu zijn de bushaltelocaties zichtbaar. Aan de locaties zijn straatnamen gekoppeld, mogelijkheden hierbij zijn het toevoegen van bushaltetijden.

2. Loopafstanden bepalen

Een acceptabele loopafstand tot een bushalte is 300 meter. Met het GIS-programma is dit visueel gemaakt.

3. Aantal woningen binnen 300 meter

Het databestand Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG) beschikt onder andere over informatie van woningen, de functies en oppervlaktes. Met behulp van deze dataset is bepaald hoeveel woningen binnen een verzorgingsgebied van 300 meter tot een bushalte staan.

4. Aantal winkels binnen 300 meter

Met de BAG dataset zijn de winkelvoorzieningen binnen een verzorgingsgebied van 300 meter lopen tot de bushalte zichtbaar gemaakt. In de BAG data staan functieaanduidingen van gebouwen, door deze informatie te filteren op functie winkels zijn de winkels zichtbaar.

5. Oppervlakte kantoor binnen 300 meter

De BAG dataset beschikt over oppervlaktes van gebouwen. Door het filteren op gebouwen met functie kantoor worden deze gebouwen zichtbaar. De uitgelichte gebouwen beschikken over de oppervlakte data. In deze laag is bepaald hoeveel vierkante meter kantoor binnen een straal van 300 meter lopen van een bushalte aanwezig is.

Benieuwd naar de mogelijkheden van het geografisch informatiesysteem voor uw organisatie? Neem contact met ons op via https://www.exante.nl/contact/