Exante | Is er genoeg parkeergelegenheid? - Exante

Is er genoeg parkeergelegenheid?

Veel woongebieden kampen met een hoge parkeerdruk. Dit komt omdat het autobezit per huishouden is toegenomen, maar de ontwikkeling van het aantal parkeerplaatsen is achtergebleven.

Bewoners ergeren zich aan het gebrek aan parkeergelegenheid en die hoge parkeerdruk zorgt voor verkeersoverlast. Wij bieden een uitkomst!

Een goed inzicht in het aanbod en gebruik van parkeerplaatsen is belangrijk voor het onderbouwen en evalueren van een ontwikkeling of het parkeerbeleid. Het uitvoeren van een onderzoek is daarbij van groot belang.

Tijdens de onderzoeken wordt de benodigde parkeervraag berekend en voeren wij meerdere waarnemingen uit. Onze vaste groep enthousiasten en ervaren waarnemers telt niet alleen de auto’s, ze koppelen deze ook aan een parkeerlocatie en tijdstip. Zo krijgt u een helder inzicht in de parkeersituatie van het gebied. Als aanvulling is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de parkeerduur, het parkeermotief en de herkomst van de parkeerders. Dit heeft tot nu toe geleid tot gedegen analyses en onderzoeksresultaten voor onze opdrachtgevers.

Bent u geïnteresseerd naar de mogelijkheden van een parkeeronderzoek? Neem dan contact op met Roel Koenraad via roel.koenraad@exante.nl of 085-4846800. Of laat hier uw gegevens achter. Dan nemen wij contact met u op.

parkeeronderzoek
bezettingsgraad parkeerbezetting parkeeronderzoek